Investeren in Vastgoed op Bali

Mogelijkheden voor Buitenlanders

Bali staat bekend om zijn adembenemende landschappen, levendige cultuur en aantrekkelijke vastgoedmarkt. Als buitenlander zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het investeren in onroerend goed op Bali.

1. Lease Agreement (Hak Sewa)

Een van de meest voorkomende manieren voor buitenlanders om te investeren in vastgoed op Bali is door middel van een leaseovereenkomst. Onder de huidige wetgeving kunnen buitenlanders een langlopend leasecontract afsluiten voor een stuk land of een villa. Deze leaseovereenkomst kan maximaal 25 jaar duren, met de mogelijkheid van verlenging tot in totaal 80 jaar. Hoewel de eigendom van de grond in handen blijft van de Indonesische eigenaar, heeft u als huurder het recht om het te gebruiken en te ontwikkelen volgens de voorwaarden van het leasecontract.

2. PT PMA-structuur

Een alternatieve optie is om een Indonesische vennootschap (PT PMA) op te richten waarin u als buitenlandse investeerder een meerderheidsaandeel hebt. Deze vennootschap kan onroerend goed op Bali bezitten en beheren. Er zijn specifieke wettelijke vereisten en beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het opzetten van een dergelijke structuur.

3. Huurovereenkomsten

Een andere benadering is het huren van onroerend goed en het vervolgens verhuren aan toeristen. Het is belangrijk op te merken dat er regels en vergunningen zijn die van toepassing zijn op kortetermijnverhuur aan toeristen, zoals de “pondok wisata” vergunning. Deze vergunning is meestal alleen beschikbaar voor Indonesische burgers. Buitenlanders kunnen echter samenwerken met Indonesische partners, langetermijnhuurovereenkomsten overwegen of vastgoedbeheerders inschakelen om legaal te verhuren aan toeristen.

Met Onze Ervaring en Netwerk, Krijgt U Deskundig Advies

Met onze ervaring in investeren in Bali vastgoed en ons uitgebreide netwerk, kunnen investeerders deskundig advies van ons ontvangen over vastgoedinvesteringen in Bali. 

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies over investeren in vastgoed in Bali. We begrijpen dat elke situatie en elk investeringsdoel uniek is, en we staan klaar om u te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Investeer verstandig en geniet van de prachtige mogelijkheden die Bali te bieden heeft!